[break]
Przez dziesięć dni na 130 tysiącach metrów kwadratowych swoją ofertę przedstawia ponad półtora tysiąca wystawców z 70 krajów. Organizatorzy zakładają, że liczba odwiedzających przekroczy 400 tysięcy.
Od 1926 roku impreza jest miejscem spotkań branżowych producentów i przetwórców żywności oraz ogrodników z całego świata, którzy mają możliwość nawiązywania kontaktów biznesowych, pozyskiwania klientów i nowych rynków.
W tym roku stoisko województwa kujawsko-pomorskiego na powierzchni 96 metrów kwadratowych obejmuje regionalną ekspozycję promocyjną oraz stanowiska producentów żywności, m.in. wędlin i miodów, wśród których znajdą się członkowie regionalnej sieci Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze oraz firmy należące do utworzonego w 2014 roku klastra spółdzielczego Spiżarnia Kujawsko-Pomorska.
Oprócz pokazów kulinarnych i degustacji, prezentowane są filmy promujące walory turystyczne i przyrodnicze oraz produkty tradycyjne i regionalne, a także materiały informacyjne na temat warunków inwestycyjnych oraz atrakcji kulinarnych i turystycznych. Za przygotowanie stoiska i organizację udziału w targach odpowiada Departament Rolnictwa i Geodezji Urzędu Marszałkowskiego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?